6η κινητικότητα Erasmus+ στην Πολωνία


Το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς  πραγματοποίησε την έκτη συνάντησή του στην πόλη  Bychawa της Πολωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “My Europe, my life, my future”. To ταξίδι πραγματοποιήθηκε από 14 έως 22 Απριλίου 2018 και συμμετείχαν ο διευθυντής Κουφούδης Νικόλαος, ΠΕ 04.01 και οι εκπαιδευτικοί Γκιουζεπάκη Αργυρώ, ΠΕ04.01 και Μαρτζούκου Στέλλα, ΠΕ86  καθώς και οι μαθήτριες  Άννα Μαρία Βούκουνα και Εργκέστα Μαρία Σίνα της  Α΄ Λυκείου.

Το θέμα της συνάντησης ήταν ο χορός και είχε τίτλο “Dance with me”. Σκοπός ήταν οι μαθητές όλων των σχολείων να έρθουν σε επαφή με παραδοσιακούς χορούς των συμμετεχουσών χωρών (Βουλγαρίας, Ελλάδας, Κροατίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας και Ρουμανίας), κάτι που επιτεύχθηκε με επιτυχία.

Πριν το ταξίδι, κάθε χώρα προετοίμασε και παρουσίασε υλικό για τους παραδοσιακούς χορούς και χορευτικούς συλλόγους του τόπου της. Οι μαθητές επίσης έμαθαν και παρουσίασαν σε μορφή βίντεο χορούς από τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στο σχολείο της Πολωνίας έγιναν εργαστήρια εκμάθησης τόσο παραδοσιακών όσο και σύγχρονων χορών και δημιουργήθηκαν σχετικά βίντεο, όπου συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές.

Παράλληλα, μαθητές και εκπαιδευτικοί  αποκόμισαν εμπειρίες από τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και του εκπαιδευτικού συστήματος της  Πολωνίας καθώς και από τη συμμετοχή τους σε  δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού, ιστορικού, καλλιτεχνικού, αθλητικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος  στις πόλεις Lublin και Βαρσοβία.

Advertisements
This entry was posted in ERASMUS+, Κινητικότητες and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.