4η κινητικότητα Erasmus+ στη Βουλγαρία

Τέταρτη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών του Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς με τους εκπροσώπους των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Erasmus+ “My Europe, my life, my future”

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “My Europe, my life, my future” στο οποίο συμμετέχει το Γ.Ε.Λ. Καλλιμασιάς πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία) στο Ντόμπριτς της Βουλγαρίας, στο διάστημα από 22 έως 27 Οκτωβρίου2017.
Από το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς συμμετείχαν οι καθηγητές: Μαρτζούκου Στέλλα ΠΕ19 και Γεωργούλη Ειρήνη ΠΕ02 και οι μαθήτριες της Β’ τάξης: Παναγιωτοπούλου Ειρήνη και Τσότρα Μαρία.
Στη διάρκεια του προγράμματος οργανώθηκαν διάφορες επισκέψεις για τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία, την παράδοση και τη φυσική ομορφιά της Βουλγαρίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες και παρακολούθησαν εκδηλώσεις που οργάνωσε το σχολείο. Παράλληλα υλοποιήθηκαν προγραμματισμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+:
• Έγινε επίσημη υποδοχή από το σχολείο της Βουλγαρίας, η οποία πλαισιώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από μαθητές του σχολείου και επίσκεψη στους χώρους του.
• Οι μαθητές του σχολείου μας συνεργάστηκαν με τους μαθητές των άλλων χωρών και δημιούργησαν μία μπροσούρα με θέμα: ”Μusic connects generations and nations”.
• Οι μαθητές κάθε χώρας παρουσίασαν παραδοσιακά όργανα του τόπου τους και video με παραδοσιακό τραγούδι τραγουδισμένο από παιδιά του σχολείου τους.
• Έγινε παρουσίαση της έρευνας κάθε σχολείου με θέμα τα είδη της μουσικής που αρέσουν στους νέους με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων για τις μουσικές επιρροές των νέων της Ευρώπης.

Advertisements
This entry was posted in ERASMUS+, Κινητικότητες, ΝΕΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.