3η κινητικότητα Erasmus+ ΓΕΛ Καλλιμασιάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Τρίτη συνάντηση   μαθητών και  εκπαιδευτικών  του Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς με τους εκπροσώπους των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Erasmus+ 

My Europe, my life, my future”

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο:  “My Europe, my life, my future”  στο οποίο συμμετέχει το ΓΕ.Λ. Καλλιμασιάς  πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών  από όλες τις συνεργαζόμενες  χώρες  (Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία)  στη Χίο, στο διάστημα από 25 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη διάρκεια της φιλοξενίας των εταίρων μας  οργανώθηκαν διάφορες επισκέψεις για τη  γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία , την παράδοση και τη φυσική ομορφιά του νησιού μας  (επίσκεψη στον Κάμπο, στη Νέα Μονή, στον Ανάβατο, στα Μεστά, στο Πυργί, στο σπήλαιο των Ολύμπων, στο  Μουσείο Μαστίχας, στον  Εμπορειό και στη Βολισσό) και  υλοποιήθηκαν  προγραμματισμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus+:

  • Έγινε επίσημη υποδοχή των φιλοξενουμένων μας και ακολούθησε παρουσίαση της  χώρας και του νησιού  μας από μαθήτριες του σχολείου μας.  Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από  μαθητές  του σχολείου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής  κ.  Ασ. Κρανάκη.  Μας τίμησαν με την παρουσία τους  ως εκπρόσωπος του Δήμου ο κ. Κ. Καρατζάς, ο εφημέριος  π.  Γ. Κωνσταντίνου, η Διευθύντρια κ. Στ. Λουκάκη του Δημοτικού Σχολείου και ο Διευθυντής κ.  Ν.  Μηλιανός του Γυμνασίου Καλλιμασιάς.
  • Οι  μαθητές του σχολείου μας συνεργάστηκαν με τους φιλοξενούμενους μαθητές των άλλων χωρών για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ημερολογίου με θέμα τα ετήσια έθιμα και τις παραδόσεις κάθε χώρας.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές αντάλλαξαν απόψεις με σκοπό την πρόταση του ιδανικού εκπαιδευτικού Ευρωπαϊκού συστήματος.
  • Οργανώθηκε  διαπολιτισμική  λαογραφική έκθεση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου ξεναγήθηκαν, εκτός από μαθητές του σχολείου μας,  μαθητές του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου  Καλλιμασιάς  και του Γυμνασίου Καλαμωτής.
  • Εορτάστηκε η  Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.
  • Παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές γεύσεις από όλη την Ευρώπη και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια δημιουργίας παραδοσιακών κατασκευών.

Τις παραπάνω δραστηριότητες επιμελήθηκαν οι συνάδελφοι, που συμμετέχουν στην παιδαγωγική ομάδα του Προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας, ο Διευθυντής κ.  Κουφούδης Νικόλαος, η κ. Μελαχροινούδη Ευαγγελία, η κ.  Παπαβασιλείου Μαρία, η  κ.  Μαρτζούκου  Στυλιανή-Μαρία, η  κ. Γεωργούλη Ειρήνη, η κ. Γκιουζεπάκη Αργυρώ, ο κ. Τομάζος Γεώργιος και η  κ.  Δρίτσα Αγγελική.

Σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος ήταν και η συνεισφορά των γονέων των μαθητών του σχολείου μας οι οποίοι προσέφεραν φιλοξενία στους Ευρωπαίους μαθητές και επιμελήθηκαν τα κεράσματα  στο χώρο του σχολείου.

Επιπλέον, ευχαριστούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την 96 ΑΔΤΕ και τη Λέσχη Αξιωματικών, τα Τοπικά Πολιτιστικά Σωματεία και  το Ενοριακό Συμβούλιο Καλλιμασιάς   για τη βοήθειά τους, καθώς και τα σχολεία που πραγματοποίησαν επίσκεψη κατά τη διάρκεια  λειτουργίας λαογραφικής  έκθεσης στο σχολείο μας.

 

Advertisements
This entry was posted in ERASMUS+, Κινητικότητες, ΝΕΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.