1η κινητικότητα στην Πορτογαλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

– Πορτογαλία –
Πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών και μαθητών του Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς
με τους εκπροσώπους των άλλων χωρών που συμμετέχουν
στο πρόγραμμα Erasmus+ “My Europe, my life, my future”

Το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση στην πόλη Pedome της Πορτογαλίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ «My Europe, my life, my future”. Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε από 12 ως 17 Δεκεμβρίου 2016 και συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Μελαχροινούδη Ευαγγελία,ΠΕ 01 και Μιχελιουδάκη Αιμιλία, ΠΕ 06 καθώς και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Ζωάνου Στέλλα του Μάρκου και Σιδηρόγλου Κατερίνα του Νικολάου.
Στη συνάντηση κάθε χώρα, που συμμετέχει στο πρόγραμμα ( Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία ) , παρουσίασε την περιοχή και το σχολείο της καθώς και σπουδαίους ανθρώπους του τόπου της από το χώρο των τεχνών ( λογοτεχνία, ποίηση, θέατρο-κινηματογράφο ), της πολιτικής, της επιστήμης και της μόδας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν οι μαθητές όλων των σχολείων να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια μπροσούρα με Ευρωπαίους που έχουν διακριθεί στους παραπάνω τομείς ,κάτι που επιτεύχθηκε με επιτυχία.
Επίσης , έγινε παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του Erasmus + , για την κατασκευή και ενημέρωσή της ορίστηκε υπεύθυνο το σχολείο μας .
Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποκόμισαν εμπειρίες από τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και του εκπαιδευτικού συστήματος της Πορτογαλίας καθώς και από τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες , όπως επισκέψεις σε μνημεία και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Advertisements
This entry was posted in ERASMUS+, ΝΕΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.