ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS+ : ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

1η κινητικότητα στην Πορτογαλία
ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Κατά το 1ο στάδιο της δράσης, η μια από τις δυο τάξεις της α λυκείου εργάστηκαν για το project με τίτλο ‘Διάσημοι Έλληνες’ με συντονισμό της κ. Γκιουζεπάκη Αργυρώς, καθηγήτριας φυσικής και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+. Οι μαθητές επέλεξαν διάσημους Έλληνες από το χώρο της επιστήμης, του θεάτρου και του κινηματογράφου, της πολιτικής, της μόδας και της λογοτεχνίας. Επίσης, έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και βρήκαν πληροφορίες. Κατά το 2ο στάδιο, οι μαθήτριες- μέλη της ομάδας Erasmus+, αφού επεξεργάστηκαν και επιμελήθηκαν το υλικό, ετοίμασαν παρουσίαση με μορφή ΡowerΡoint για τους διάσημους Έλληνες. Τη φάση αυτή επέβλεπαν οι καθηγήτριες- μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ Μαρτζούκου Στέλλα, καθηγήτρια πληροφορικής, Μελαχροινούδη Ευαγγελία, καθηγήτρια θρησκευτικών και Μιχελιουδάκη Αιμιλία, καθηγήτρια Αγγλικών. Τέλος, οι δυο μαθήτριες πήραν μέρος στην κινητικότητα στην Πορτογαλία με συνοδούς καθηγήτριες τις Μελαχροινούδη και Μιχελιουδάκη. Εκεί εργάστηκαν σε μικτές ομάδες με μαθητές από τις 6 συμμετέχουσες χώρες. Παρουσίασαν τους διάσημους Έλληνες και αφού αντάλλαξαν πληροφορίες για διακεκριμένες προσωπικότητες από όλες τις χώρες, δημιούργησαν την ‘Μπροσούρα του Διάσημου Ευρωπαίου’ σε μορφή PDF ως ένα από τα τελικά προϊόντα του Erasmus+ project.

Politics
PERICLES
MELINA MERCOURI
Science
PAPANIKOLAOU
STAMATIS KRIMIZIS
Literature
HOMER
GIORGOS SEFERIS
Arts
EL GRECO
KATINA PAXINOU
Fashion
CELIA KRITHARIOTI

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΩΡΑΣ- ΠΕΡΙΟΧΗΣ- ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η ομάδα μαθητών Erasmus+ του σχολείου μας ετοίμασαν παρουσίαση της Ελλάδας, Χίου, Καλλιμασιάς και του σχολείου μας σε μορφή ΡowerΡoint για το ταξίδι στην Πορτογαλία. Τη δραστηριότητα συντόνισε η κ. Μελαχροινούδη Ευαγγελία και το PowerPoint επιμελήθηκαν η κ. Μαρτζούκου Στέλλα και Μιχελιουδάκη Αιμιλία. Οι μαθήτριες Σιδηρόγλου Κατερίνα και Ζωάνου Στέλλα που πήραν μέρος στην κινητικότητα στην Πορτογαλία παρουσίασαν το PowerPoint μπροστά σε μαθητές και καθηγητές από τις χώρες-μέλη του project.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
Οι μαθητές του δεύτερου τμήματος της Α’ Λυκείου κατασκεύασαν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες για την προγραμματισμένη ανταλλαγή καρτών στη συνάντηση της Πορτογαλίας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ Erasmus+
Οι μαθητές του Α’2 διακόσμησαν τη γωνία Erasmus+, δραστηριότητα που συντονίστηκε την κα. Μελαχροινούδη Ευαγγελία, τον κ. Τομάζο Γιώργο, καθηγητή Μαθηματικών και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ και την κ. Γαρουφαλή Βιργινία, καθηγήτρια Γερμανικών. Οι μαθητές διακόσμησαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια που έφεραν ή έφτιαξαν μόνοι τους.

Advertisements
This entry was posted in ERASMUS+ and tagged , . Bookmark the permalink.