Από τις Δραστηριότητες του Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς

Η φετινή σχολική χρονιά χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη συμμετοχή, δραστηριοποίηση και διάκριση των μαθητών σε πολλές εξωδιδακτικές δραστηριότητες.

  Ευρωπαϊκά  και διεθνή προγράμματα

 •  EUROSCOLA – Μαθήτριες στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Στα τέλη του Νοέμβρη  σημαντική ήταν η εκπροσώπηση του σχολείου και του νησιού μας από τρεις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου , Φωτεινού Στεφανία, Κολλιάρου Ευαγγελία, Τσελίγκα Λεμονιά στο θεσμό της Euroscola. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρώπης τη δυνατότητα να εκφράσουν τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, από το 1992 οργανώνει τις ημερίδες “EUROSCOLA” στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Οι μαθήτριες μας κατέλαβαν επάξια τις τρεις πρώτες θέσεις μεταξύ των 28 διαγωνισθέντων μαθητων από άλλα λύκεια της Χίου, αναπτύσσοντας το θέμα του διαγωνισμού “Η Συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μείωση του
Δημοκρατικού Ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

 •  Comenius

Και τη φετινή χρονιά συνεχίστηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δια βίου μάθησης Comenius  με θέμα μόδα και παράδοση.

Από την παρουσίαση στην Ιταλία( Μπροστά και από αριστερά, Φακούδη Ελένη, Τσελίγκα Λεμονιά, Ξυλά Άννα, Πίσω Γιώργος Χριστάκης, πέτρος Χριστάκης, Γιώργος Σκουφάρας)

Στα πλαίσια του προγράμματος καθηγητές ( Γιάννης Καλογεράς – Δ/ντης, ΜελαχροινούδηΕυαγγέλια – συντονίστρια, Ρουκανά Καίτη, Πρίνου Αλίκη, Χαλιορή – Νύκτα Καλλιρρόη) και μαθητές της Β΄ Λυκείου (Χριστάκης Πέτρος , Χριστάκης Γιώργος, Σκουφάρας Γιώργος, Φακούδη Ελένη, Τσελίγκα Λεμονιά, Ξυλά Άννα) ταξίδεψαν στις αρχές Δεκεμβρίου (1- 5 ) στην κάτω Ιταλία στην πόλη Vibo Valentia για να συμμετάσχουν στην 4η συνάντηση του προσράμματοςμε θέμα τις υποκουλτούρες στη μόδα, στην ίδια συνάντηση παρουσίασαν την εξέλιξη της ελληνικής ενδυμασίας μέσα από ένα χορευτικό δρώμενο. Και επισκέφτηκαν την Καλαβρία

Από τον ιταλικό τύπο

Για το ίδιο πρόγραμμα από τις 30 Μαρτίου ως και την 1 Απριλίου, το Σχολείο μας φιλοξένησε 31 μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, Πολωνία, Αγγλία, Ισπανία και Τουρκία για την 6η συνάντηση του προγράμματος που στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία. Στις 30 Μαρτίου στην αίθουσα τελετών του σχολείου και οι 6 χώρες που συμμετέχουν παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα τη μόδα στον αθλητισμό. Αξιόλογη ήταν όμως και η παρουσίαση των εργασιών με θέμα την ενδυμασία στο γάμο στην εκδήλωση που έγινε στην Πρόοδο στις 31 Μαρτίου το απόγευμα.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντινομάρχης κ.  Λύκου, η αντιδήμαρχος Χίου κ. Θλιβήτου, ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας κ. Νύκτας, ο κ. Συράκης, πρόεδρος της τοπικής ενότητας Καλλιμασιάς και μέλη του τοπικού συμβουλίου, και πολλοί γονείς και συγχωριανοί. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν συμβάλλοντας στην επιτυχία του προγράμματος , από την Α΄ τάξη ( Βελονάκη Φωτεινή, Αναστασιάδη Ειρήνη, Ζοάνου Νικολέτα, Κολοκυθιά Μαρκέλα, Καλούπης Γιάννης, Κουφούδης Δημήτρης, Πουλερέ Αντωνία, Μανέ Κατερίνα, Ψαρρός Γιώργος, Πελαντής Περικλής του Δ., Πελαντής Περικλής του Π., Χατζαθανάσης Γιώργος, Μελαχροινούδης Μιχάλης, Μισετζή Μαριάνθη, Μυριαγκού Ασπασία, ) από τη Β΄ τάξη ( Κουμελάς Βαγγέλης, Κλούβας Νίκος, Κολλιάρου Βαγγελία, Ζαβέλης Αντώνης, Ξυλά Άννα, Μηνά Μαρία, Παπαδοπούλου Βιργινία, Καρανικόλα Πόπη, Τσιμπιρλή Μαρία, Φλατσούση Βάσω, Σκουφάρας Γιώργος – συμμετείχε και στην παράσταση των Πολωνών – , Χριστάκης Πέτρος , Χριστάκης Γιώργος, Φακούδη Ελένη). Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι κ. Τάμαρη Έρμίνα, Μαγκλάρα Χαρά, Μελαχροινούδη Ευαγγέλια, Γεμέλου Δέσποινα, Ρουκανά Καίτη, Πρίνου Αλίκη, Χαλιορή – Νύκτα Καλλιρρόη, Πουλούδη Μαρία. Θερμές ευχαριστίες για την συμβολή τους στην εκδήλωση  στο διευθυντή μας κ Καλογερά Γιάννη και  στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας, στο σύλλογο γονέων, στο λαογραφικό μουσείο, και ιδιαίτερα στον κ. Κολλιάρο Γιάννη, στο εκπολιτιστικό σωματείο Πρόοδος και στους συναδέλφους του γυμνασίου, κ. Κουμελά Αργύρη και Πάμπαλο Γιώργο. Η συνάντηση της Χίου ολοκληρώθηκε τη 1η Απριλίου με εκδρομή των φιλοξενούμενων στη Νέα Μονή, Ανάβατο και στα χωριά της Νότιας Χίου.

Παρουσίαση από τους τούρκους μαθητές
Παρουσίαση από ελληνες μαθητές
 • AIESEC

Στις αρχές του Φεβρουαρίου μαθητές της Α΄ λυκείου ευχών την εμπειρία της ενημέρωσης και συνύπαρξης τους με ξένους φοιτητές  από τη Τσεχοσλοβακία, Μεξικο, Παραγουάη, Δανία, στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής της AIESEC, σε συνεργασίας με το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η AIESEC  ομεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός, μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αποτελεί το διεθνές δίκτυο πολλαπλών ευκαιριών για νέους για να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους, με σκοπό να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Προγράμματα ευαισθητοποίησης

 • Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών για το περιβάλλον συνεχίζεται και τη φωτεινή χρονιά πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής και εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα ασχολείται με τα «ομηρικά φυτά» και υλοποιείται από μαθητές της Β΄ Λυκείου  με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ Μαγκλάρα Χαρά, Μελαχροινούδη Ευαγγέλια
 • Συνεχίζεται για 5η χρονιά η συνεργασία με την Action Αid στο πρόγραμμα αναδοχής με ένα αγόρι  από το Πακιστάν.

Εκδρομές

 •  Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε η πολυήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ΄ λυκείου στη Βαρκελώνη στα τέλη του Νοέμβρη, συνοδοί καθηγητές ήταν οι κ.  Λευκαδίτης Δημήτρης, Ανεζίρης Μιχάλης.
 • Μαθητές της Β΄ λυκείου με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Χαλιορή – Νύκτα Καλλιρρόη, Μαγκλάρα Χαρά, Μελαχροινούδη Ευαγγέλια, πραγματοποίησαν εκδρομή στην Αθήνα στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων από το ελληνικό κοινοβούλιο, συνδυάζοντας και την εκδρομή για το  πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής. Στη Βουλή οι μαθητές  συνομίλησαν με τον βουλευτή του νομού κ. Μουσουρούλη Κων/νο , παρακολούθησαν μια συνεδρία  και επισκέφτηκαν την έκθεση για τη μάχη του Μαραθώνα . το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στο βοτανικό κόπο Διομήδους, στο μουσείο της τράπεζας της Ελλάδας και το καταπληκτικό μουσείο της Ακρόπολης. Από τις καλύτερες στιγμές της εκδρομής η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «ο Τυφλοσούρτης»
   
στο βοτανικό κήπο Διομήδους
στο νέο μουσείο της Ακρόπολης

             

Πολιτιστικά

 • Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΔΔΕ και την ΕΛΜΕ Χίου σε συνεργασία με το δίκτυο «θέατρο στην εκπαίδευση»,  Μονόλογοι απ’ τη Γάζα  32 Μαθητές και μαθήτριες γράφουν για τη ζωή τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου στην πλατεία του Φρουρίου, ενώ συγχρόνως πραγματοποιούνταν και άλλες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.  Συμμετείχα οι μαθητές Κουμελάς Βαγγέλης, Κλούβας Νίκος, Κολλιάρου Βαγγελία, Ζαβέλης Αντώνης, Ξυλά Άννα, Φλατσούση Βάσω, Φωτεινού Στεφανία Σκουφάρας Γιώργος, Φακούδη Ελένη, Τσελίγκα Λεμονιά με την  καθοδήγηση  των καθηγητριών Ρεβελάκη Μαρίας και  Τσίτσα Κατερίνας.

 • Οι μαθήτριες Παπαδοπούλου Βιργινία και Φακούδη Ελένη διάβασαν αποσπάσματα από το έργο του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σχετική εκδήλωση, αφιέρωμα που διοργάνωσε η βιβλιοθήκη Χίου « ο Κοραης».
 • Στς 19 Μαρτίου στο Ομήρειο οι μθητές του σχολείου μας Βελονάκη Φωτεινή,  Ζοάνου Νικολέτα, Λιτσάι Λουτσίανο, Κουμελάς Βαγγέλης, Κλούβας Νίκος, Κολλιάρου Βαγγελία, Ζαβέλης Αντώνης, Ξυλά Άννα, Τσελίγκα Λεμονιά με τη διδασκαλία των καθηγητών κ. Ρουκανά Καίτης και Ανεζίρη Μιχάλη συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στη διασχολική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα και οργανώθηκε από τον τομέα Πολιτιστικών θεμάτων της ΔΔΕ Χίου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 • Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των μαθητών στον ετήσιο  λογοτεχνικό διαγωνισμό του «Φάρου»συνεργασία με τη ΔΔΕ Χίου «Μνήμες Μικρασίας» που έγινε στη Βολισσο από το σχολειό έλαβαν μέρος οι  Κολλιάρου Βαγγελία, Ξυλά Άννα, Σιταράς Πέτρος,  Φακούδη Ελένη, Φωτεινού Στεφανία, Τσελίγκα Λεμονιά.
 • Μαθητριες της β λυκείου, Φωτεινού Στεφανία, Κολλιάρου Βαγγελία , Παπαδοπούλου Βιργινία συμμετείχαν σε τοπικό διαγωνισμό Πειραμάτων βιολογίας, χημείας και φυσικής που διοργανώθηκε από το ΕΚΦΕ Χίου στις αρχές του Δεκέμβρη καταλαμβάνοντας τη 2η θέση. Σε διαγωνισμό της μαθηματικής εταιρείας συμμετείχε η Φακούδη Ελένη και σε αντίστοιχο για τη Χημεία ο Σιταρας Πέτρος.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 • Το Λύκειο Καλλιμασιάς συμμετείχε στο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων στο ποδόσφαιρο δίνοντας ένα αγώνα με το 1ο ΕΠΑΛ Χίου στις 4-11-2010 στο Εθνικό Στάδιο Χίου. Η σύνθεση της ομάδας μας είναι: Μυριαγκός Κων/νος, Χριστάκης Πέτρος, Χριστάκης Γιώργιος, Κουμελάς Ευάγγελος, Ζαβέλης Αντώνιος, Χυσενάϊ Νεριτάν Νικόλαος,  Πελαντής Περικλής, Σιδηρόγλου Ιωάννης, Χαζαθανάσης Γεώργιος, Ψαρρός Γεώργιος, Καλούπης Ιωάννης – Μαρκέλλος, Κουφούδης Δημήτριος, Κριτάκης Γεώργιος, Τσόρης Δημήτριος
 • Το Λύκειο Καλλιμασιάς, μετά από εσωτερικό πρωτάθλημα επιλογής αθλητών εκπροσωπήθηκε  από τους  Κουφούδη Δημήτριο  και ο Χριστάκη Γιώργιο  στα αγόρια και Βελονάκη Φωτεινή και Μισετζή Μαριάνθη στα κορίτσια στην Ά Φάση  Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων στην  Επιτραπέζια Αντισφαίριση  στις 14-12-2010 στο 4ο Γυμνάσιο Χίου.. Οι αγώνες διεξήχθησαν με σύστημα   nok out. Τα παιδιά μας αγωνίσθηκαν και μας έφεραν επιτυχίες.

1η Θέση και χρυσό μετάλλιο η Βελονάκη Φωτεινή

3η Θέση και χάλκινο μετάλλιο η  Μισετζή Μαριάνθη

Η Βελονάκη Φωτεινή θα  εκπροσωπήσει το νησί μας μαζί με την Καϊμάκη Στεφανία από το 1ο ΕΠΑΛ Χίου που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη Β΄ Φάση  Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων στην  Επιτραπέζια Αντισφαίριση.

 • Το Λύκειο Καλλιμασιάς συμμετείχε με τον μαθητή  Μάντικα Παντελή στην Ά φάση πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου Λυκείων (4.000μ) στις 16-12-2010 στο Δημοτικό κήπο Δήμου Χίου. Ο αγώνας διεξήχθη υπό συνθήκες βροχής και ο Παντελής Μάντικας με χρόνο 00:15΄:21¨  τερμάτισε στην Α΄ θέση ( χρυσό μετάλιο) Ο Μάντικας Παντελής θα εκπροσωπήσει το νησί μας στην Β΄Φάση πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου Λυκείων.
 • Διοργανώθηκε φιλικός αγώνας πετοσφαιρισης με το 1ο λύκειο στις 24 Μαρτίου.
 • Μεγάλες επιτυχίες σημείωσε το σχολειό στους ενδοσχολικους αγώνες στίβου που πραγματοποιήθηκαν στις 7  Απριλίου στο Εθνικό στάδιο Χίου με 10  μετάλλια από τα οποία τα 4 χρυσά. Αναλυτικά 1η θέση και χρυσό μετάλλιο: Χριστάκης Πέτρος στο μήκος, Τσιμπιρλή  Μαρία στη σφαίρα, Μαντικας Παντελής στα 400μ., Χυσενάϊ Νεριτάν Νίκος στα 1500μ., 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο: Χριστάκης Γιώργος στο μήκος, Σκουφάρας Γιώργος στα 1500μ., Χαζαθανάσης Γιώργος στα  100μ., 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο: Λιτσάι Λουτσίανο στη σφαιρα, , Καλούπης Γιάννης 200μ., Κριτακης Γιώργος στα 100μ.,  τέλος ο Κουφουδης Δημήτρης κατέλαβε την 4η θέση στα 200μ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που μόχθησαν και αγωνίσθηκαν εκπροσωπώντας το σχολείο μας και στην υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Τάμαρη Έρμίνα.

Τέλος ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία και δύναμη σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄  λυκείου που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις!!!!!!!

Μελαχροινούδη Ευαγγελία

Advertisements
This entry was posted in ΝΕΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.